0

ARNE JACOBSENS HUS

- LINOLIEMALING -

Arne Jacobsens Hus

Allerede på lang afstand kan man se den hvidmalede betonmur, der omkranser Arne Jacobsens funktionalistiske hus i Charlottenlund. Arne Jacobsen tegnede dette hus i 1929, som senere blev hans private bolig – og står i dag som endnu et minde om den verdensberømte arkitekt. Jeg har besøgt boligen under restaureringsarbejdet i 2017. 

 

 

 

"Man kan virkelig tale om en

detaljerigdom, når man bevæger

sig rundt i det historiske hus"

 

 

 

Man kan virkelig tale om en detaljerigdom, når man bevæger sig rundt i det historiske hus. En af funktionalismens kendetegn, som boligen rummer, er de store karakteristiske vinduer og de helt særlige hjørnevinduer af stål med lodrette sprosser. 

Arne Jacobsens Hus

Dennis har udført malerarbejdet af vinduer og oliering gulv med produkter fra vores sortiment. Dennis driver til dagligt Børge Haves eftl., og har et stort indblik og kendskab til linoliemaling og andre naturlige produkter, der især bliver anvendt til restaurering.   

 

 

"De særlige jernvinduerne

i huset har fået en opfriskning af

hvid linoliemaling"

 

 

 

Dennis har behandlet egetræsgulvet i boligen med vores gulvolie, som går under navnet Satin Wood Oil. Vinduerne og alt andet træværk i huset er blevet behandlet med linoliemaling, og de særlige jernvinduerne i huset har fået en opfriskning af hvid linoliemaling.

Arne Jacobsens Hus
Arne Jacobsens Hus
Arne Jacobsens Hus

Jeg udbryder med begejstring: ”Vinduerne står jo spejlblankt!” til Dennis. Det tager ikke lang tid for Dennis og jeg at fastslå, at det blot er en gammel skrøne, at linoliemaling kun kan være mat. Linoliemaling kan sagtens blive blankt og forblive med dette glansfulde udtryk, som vinduerne er et tydeligt bevis på.

 

"Det tager ikke lang tid for

Dennis og jeg at fastslå, at det blot er en gammel skrøne, at linoliemaling kun kan være mat"

 

 

Dennis har været en stor forkæmper i dette hus for at få de gamle og oprindelige materialer tilbage. ”For mit vedkommende kan man undgå MI og phthalater, som der florerer meget af i vores hjem - og hvorfor så ikke gøre det? 

Arne Jacobsens Hus

 Specielt, når man kan bruge naturlige produkter og fremvise, at de er lige så stærke som de moderne produkter.

 

Bygningen med have og havemure blev fredet i 1987 og regnes som et ikon for Arne Jacobsens internationale periode. Den er Arne Jacobsens første eksempel på en bygning med inspiration fra den internationale funktionalisme, og vi er glade for at kunne bidrage til at passe på bygningen gennem naturlige produkter, der er fremstillet efter gamle traditioner.

Arne Jacobsens Hus