Tilbage

KÆRLIGHED TIL GODT HÅNDVÆRK,
FARVER OG DIALOG

Linolie & Pigment værner om gamle håndværksdyder og fremstiller historiske kvalitetsprodukter, der er fri for mikroplast og unødig kemi. Vi tror på håndholdt kvalitet, omtanke og langsomhed til glæde for mennesker og miljø.

ikon1

Reduceret kemi

Opskriften er i virkeligheden ret enkel, når det handler om at undgå skadelige moderne tilsætningsstoffer. Vores produkter er baseret på få, naturlige råvarer og fremstilles efter århundredgamle metoder, hvor farvepigmenter rives i olie på en valse og forvandles til den blødeste pasta. Det tager tid, kræver erfaring og en god fysik, men resultatet er det hele værd: simple, ærlige produkter af højeste kvalitet og med mindst mulig kemi. De enkelte produkters CO2 påvirkning fremgår af deres EPD-beregninger.

ikon2

Vi tager dig i hånden

Uanset størrelsen på dit projekt, og om du er nybegynder eller erfaren, er det en hjertesag for os at vejlede, så du får en god oplevelse. Af samme grund har vi generelt fravalgt forhandlere. Vi elsker dialogen om farvevalg og langsomme penselstrøg, at hjælpe med de udfordringer, du måtte støde på undervejs – og at gå i detaljer om restaurering og vedligehold. Vi er lige så passionerede, som vi er ærlige, for vores produkter egner sig til meget, men ikke alt. Skriv, ring, eller kom forbi! Vi tager dig også i hånden i vores mange videoer under vejledninger.

ikon3

FORLÆNGET LEVETID

Al fremstilling sætter et aftryk i verden, og derfor er det altafgørende for os, at vores produkter forlænger levetiden betragteligt på det materiale, de påføres. For eksempel et trævindue, som ikke alene får fornyet sin styrke og skønhed i nuet, men kan ånde, hvilket modvirker råd på længere sigt. Med et drøjt, fornuftigt sammensat linolieprodukt opnås desuden lange genbehandlingsintervaller, hvilket også er med til at reducere forbruget af dyrebare ressourcer.

ikon4

HISTORISK FUNDERET

Vi sætter en ære i at videreføre et traditionelt håndværk, der har vist sig særdeles meningsfuldt op igennem kulturhistorien. Linolie er blevet anvendt i bygningsarbejder siden 1700-tallet, mens brugen af pigmenter kendes helt tilbage fra hulemaleriernes tid. Vi følger recepter, der kan dateres tilbage til 1928 – og nedstammer fra vores forgængere, familien bag Holmboe Farver – tilsat viden opstøvet i gamle bøger og mange års praktisk erfaring i en moderne kontekst.

ikon5

EFTER DINE ØNSKER

Vi brænder ikke kun for at skabe ærlige produkter ved håndkraft, men også for at tilpasse dem. Vores produktion er håndholdt i en grad, så vi kan justere et produkt efter dine behov og din tilgang. Måske har du særlige ønsker i forhold til miljøvenlighed, og kan du derfor leve med en lidt længere tørretid vil vi kunne undlade at tilsætte sikkativ til din farve. Vi kan røre den magert, fed eller halvfed op, og vi kan tilsætte mere eller mindre olie eller putte lak i, alt efter hvad der passer bedst til dit projekt. Ræk ud, fortæl – og lad os bidrage med vejledning og inspiration.