Tilbage

ANVENDELSE AF TRÆTJÆRE

Milebrændt trætjære er et naturligt produkt, der benyttes til behandling af udendørs træværk. Konsistensen på trætjæren kan godt virke meget tyk, hvorfor den kan henstilles i sollyset i et par timer eller et vandbad før brug maks. 40-50 grader, da varmen gør tjæren mere flydende. Alternativt kan trætjæren blandes med krystalfernis for at give den en tyndere konsistens - så den bliver lettere at trække ud. Der tjæres altid i tynde lag, da den ellers vil løbe. Du kan maks. give træet 1-2 lag per sæson. Trætjære vil ændre farven på træet. Først giver den en lys gylden farve, men som flere lag kommer til vil den blive mørkere og mørkere. Over tid vil den næsten komme til at fremstå helt sort.

Vær opmærksom på, at trætjære giver træet en kraftig tjæreagtig lugt, hvilket du måske lige skal afklare med din nabo inden start.

MALERVÆRKTØJET: Til tjæreopgaver anbefaler vi en stiv børste/pensel. Dæk områder af der ikke må komme trætjære på. Brug altid handsker og beskyttelsesbriller, og i klæd dig tøj med lange bukser samt ærmer, så du undgår stænk af tjære direkte på huden.

UNDERLAGET: Der tjæres altid på sugende bund. Træet skal være savskåret(ru) for at give den bedste binding til bunden.

TØRRETIDEN: Trætjære hærder aldrig helt op. En gammel tjærebehandling vil i stærk sol kunne blive blød og afsmittende.

DOWNLOAD VEJLEDNING