Tilbage

SATIN WOOD OIL

Satin Wood Oil kan virkelig sætte kulør på din hverdag og fås i et væld af farver! Underlaget får lov at ånde, og den enkle sammensætning af materialer gavner både emnerne de påføres, bygning og dem, der omgås disse. Vi arbejder med naturlige materialer, hvor både træ og olie arbejder med hinanden – og gør overfladen dybere og langt mere levende. Førend du leger dig ind i det farverige univers, skal du være opmærksom på de forhold, som er angivet på de næste sider. De kan faktisk ændre det endelige udtryk betydeligt – også selvom det er samme oliefarve, der anvendes. 

At arbejde med Satin Wood Oil er meget enkelt, men vær opmærksom på, at Satin Wood Oil kan variere alt efter teknik og dit valg af træ. Vi har listet de mest afgørende faktorer nedenfor. I vores vejledning kan du læse om de mest gængse træsorter, og hvordan du skal begå dig, når du olierer et møbel eller gulv. 

TRÆSORTEN: Træsorterne tager forskelligt imod olierne og nogen farver gør sig bedre på enkelte træsorter, mens en træsort som douglas er flot til alle farverne. 

SLIBNINGEN: Trykker man hårdt med sandpapiret vil olieringen blive spættet. Slib altid uden for meget tryk og lad sandpapiret klare arbejdet. Afprøv forskellige korntyper – desto finere korntyper, des mere transparens.

VANDINGEN: En vanding af overfladen vil give et mere ensartet udtryk i din oliering, samtidig vil man kunne opleve, at olien bliver mere dækkende.

ABSORBERINGSTIDEN: Du kan også lege med oliens liggetid inden den poleres af. Olierne kan sværte mere ved en længere liggetid. Det er vigtigt, at al olie bliver poleret af inden for en time, da den allerede her påbegynder sin hærdning.

POLERINGEN: Hvor hårdt trykker du i din polering? De smukkeste resultater opnås med mange gentagne cirkulære poleringer uden, at der lægges ret meget tryk i.

FORTYNDNINGEN: Alle vores farvede Satin Wood Oils kan fortyndes med en klar Satin Wood Oil – herved bliver de mere transparente. En fortynding kan måske være med til at lave en pænere fordeling af pigmenterne og bevirke at udtrykket bliver mere ensartet.

DOWNLOAD VEJLEDNING DOWNLOAD DRIFT OG VEDLIGEHOLD