0

AMALIENBORG

- EN SÆRLIG SPECIALBLANDING AF LINOLIEMALING -

Amalienborg

Alle dage har smukke pladser gjort et stort indtryk på mig, og Amalienborg Slotsplads er ingen undtagelse. De flotte palæer flankerer stolt gård-rummet og omkranser majestætisk Rytterstatuen af Frederik d. 5, som var de en kærlig familie der hånd i hånd, står klar til dansen omkring juletræet.

 

 

"Siden istandsættelsen i

90’erne, hvor den gulbrune farve

blev valgt, har den været på

listen over mine yndlingsfarver."

 

 

Siden istandsættelsen af Christian VII’s palæ i 90’erne, hvor blandt andet dørene blev ført tilbage og den gulbrune farve blev valgt, har den været på listen over mine yndlingsfarver. Blandt andet derfor vakte denne malingsopgave stor interesse hos mig. Af en ukendt årsag var farven kørt lidt af sporet, og dermed stod vi uden en egentlig farvereference, som vi kunne blande efter.

Amalienborg
Amalienborg
Amalienborg
Amalienborg

Det gav anledning til et besøg på slotspladsen, hvor vi sammen med Freja fra malerfirmaet Svend Fischer A/S fandt rester af den tidligere maling. Til vores held var der enkelte steder, hvor malingen var påført lidt rigeligt, så der var dannet hud ovenpå et vådt malingslag. 

 

 

"Vi gnubbede med en klud

og fik hul indtil den friske maling. Kluden tog vi med hjem og blandede farven efter."

 

 

Vi gnubbede med en klud og fik hul indtil den friske maling. Kluden tog vi med hjem og blandede farven efter. For mig gør Kongehuset så meget godt, og jeg fryder mig over med dette projekt at kunne give lidt igen. Størst er glæden dog ved selve farven – mon ikke den vil bringe glæde hos de mange besøgende, der lægger deres vej forbi? Det håber jeg i hvert fald!

Amalienborg
Amalienborg
Amalienborg
Amalienborg